You are currently viewing Όλα τα βήματα πριν την κατασκευή μίας ιστοσελίδας!

Όλα τα βήματα πριν την κατασκευή μίας ιστοσελίδας!

Ένας χρήσιμος οδηγός με όλα τα βήματα που απαιτούνται πριν την κατασκευή μίας ιστοσελίδας, για τη σωστή λειτουργία της.

Το ξεκίνημα για την κατασκευή ενός website είναι κάπως δύσκολο. Απαιτεί χρόνο, προετοιμασία και καλή οργάνωση. Παρακάτω ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός με όλα τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν πριν την κατασκευή του website μας.

Όλα τα βήματα πριν την κατασκευή μίας ιστοσελίδας:

1. Από την αρχή ορίζουμε το στόχο, το σκοπό και το λόγο της δημιουργίας του website μας. Αν, για παράδειγμα, έχουμε μία επιχείρηση που πουλάει κοσμήματα, τότε είναι ξεκάθαρο πως ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα είναι γιατί αποτελεί πλέον απαραίτητο επαγγελματικό εργαλείο. Σκοπός μας είναι να διαφημίσουμε και να γνωστοποιήσουμε τη δουλειά μας στο διαδίκτυο με στόχο να αυξήσουμε το πελατολόγιό μας.

2. Έρευνα αγοράς: Καλό θα ήταν αφού ξεκαθαρίσουμε το στόχο και το σκοπό μας, να κάνουμε μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο ως προς τους ανταγωνιστές μας ώστε να κατανοήσουμε τι ακριβώς απαιτεί η συγκεκριμένη αγορά στην οποία θέλουμε να ενταχθούμε.

3. Εύρεση domain: Το domain name είναι η ταυτότητά μας στο διαδίκτυο.

4. Εύρεση Διακομιστή (server): O διακομιστής είναι ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στο website μας και τις μηχανές αναζήτησης.

5. Το επόμενο βήμα μας είναι να αποφασίσουμε αν θα κατασκευάσουμε το site μας μόνοι μας ή αν θα απευθυνθούμε σε εξειδικευμένους web designers/developers. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κρατήσουμε σημειώσεις σχετικά με το πώς φανταζόμαστε το site μας και το περιεχόμενό του. Από το navigation menu και τα κείμενα, μέχρι τις φωτογραφίες, τα χρώματα, την επικοινωνία κ.λπ. Βοηθάει να φανταστούμε ένα site σαν μία λευκή σελίδα, ένα λευκό καμβά που πρέπει να γεμίσουμε με την προσωπική μας πινελιά.

6. Οργάνωση περιεχομένου: Θα πρέπει να οργανώσουμε το περιεχόμενό μας σωστά. Συνήθως, το περιεχόμενο ενός website έχει μεγάλο όγκο και αν δεν οργανωθούμε σωστά μπορεί να μπερδευτούμε ή να ξεχάσουμε σημαντικές λεπτομέρειες. Γράφουμε τα κείμενά μας, βρίσκουμε ή «τραβάμε» τις κατάλληλες φωτογραφίες, ετοιμάζουμε ένα μίνι βιογραφικό – το γνωστό About – για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στους χρήστες που θα επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας κ.ά.

7. Επιλέγουμε και δημιουργούμε, αν δεν έχουμε, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που θα χρησιμοποιήσουμε.

8. Ακολουθούμε πάντα τους Κανόνες του Web Usability.

Ακολουθήστε μας στo Facebook, στο Instagram και στο Linkedin