You are currently viewing Τα ψεύτικα likes στο Facebook

Τα ψεύτικα likes στο Facebook

Στο Facebook ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τα ψεύτικα Likes στις Σελίδες και τα προφίλ των χρηστών. Ψεύτικα Likes στο Facebook από εξωτερικές υπηρεσίες που πωλούν «πακέτα» με ορισμένο αριθμό Likes από ψεύτικους λογαριασμούς με μια σταθερή χρέωση.

Στο Facebook ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τα ψεύτικα Likes στις Σελίδες και τα προφίλ των χρηστών. Ψεύτικα Likes στο Facebook από εξωτερικές υπηρεσίες που πωλούν «πακέτα» με ορισμένο αριθμό Likes από ψεύτικους λογαριασμούς με μια σταθερή χρέωση.

Οι επισημάνσεις «Μου αρέσει» (Like) που είτε είναι αγοραστές, είτε δημιουργούνται από ψεύτικους λογαριασμούς ή υποτιθέμενα άτομα είναι λάθος τακτική για τους χρήστες, τους διαφημιζόμενους αλλά και το ίδιο το Facebook. Οι επιχειρήσεις όπως και τα άτομα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα θέλουν πραγματικές συνδέσεις και αποτελέσματα. Ειδικά στην περίπτωση των επιχειρήσεων υπάρχει η πιθανότητα οι δουλειά τους μέσω Facebook να μειωθεί δραματικά, αν τα άτομα με τα οποία συνδέονται δεν είναι πραγματικά.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Facebook είναι στελεχωμένο με πολλές ομάδες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τον εντοπισμό δόλιας δραστηριότητας και τον τερματισμό της. Είναι άλλωστε προς το συμφέρον και της ίδιας της εταιρείας να διασφαλίζει ότι οι αλληλεπιδράσεις είναι αυθεντικές.

Τι ακριβώς είναι τα ψεύτικα Likes στο Facebook;

Όταν μιλάμε σε ψεύτικα Likes στο Facebook, αναφερόμαστε ρητά σε εξωτερικές υπηρεσίες που πωλούν «πακέτα» με ορισμένο αριθμό Likes από ψεύτικους λογαριασμούς με μια σταθερή χρέωση. Δελεάζουν τους διαχειριστές Σελίδων να αγοράσουν «10.000 Likes!» και άλλα παρόμοια πακέτα.

Πώς και γιατί δημιουργούνται τα πλαστά Likes

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τρόποι δημιουργίας ψεύτικων Likes:

  • Οι «φάρμες των κλικ», δηλαδή ομάδες χαμηλόμισθων ανθρώπων με πραγματικούς λογαριασμούς στο Facebook, οι οποίοι πληρώνονται για να κάνουν Like σε συγκεκριμένες Σελίδες.
  • Ψεύτικοι λογαριασμοί που δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικούς ανθρώπους και δημιουργούνται με πρωταρχικό σκοπό να κάνουν Like σε Σελίδες.
  • Λογαριασμοί των οποίων οι κάτοχοι εγκαθιστούν εν γνώσει τους κακόβουλο λογισμικό ή εγκαταλείπουν τον έλεγχο του λογαριασμού, προκειμένου να λάβουν περισσότερα Likes στη Σελίδα τους.
  • Αντίστοιχοι με τους παραπάνω λογαριασμοί, που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό που προκαλεί την επισήμανση Like σε άλλες Σελίδες, χωρίς όμως τη γνώση των κατόχων των λογαριασμών.

Το κίνητρο των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από αυτές τις δραστηριότητες είναι ασφαλώς οικονομικό. Παράγουν κέρδος με την υπόσχεση χιλιάδων Likes σε Σελίδες διαχειριστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνήθως δεν καταλαβαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αγοράς αυτών των Likes.

Πώς το Facebook εντοπίζει και αποτρέπει δόλια δραστηριότητα;

Για να είναι δύσκολο οι απάτες αυτές να είναι κερδοφόρες, η ομάδες του Facebook που καταπολεμούν την κατάχρηση δημιουργούν και ανανεώνουν συνεχώς έναν συνδυασμό – αυτοματοποιημένων και μη – συστημάτων που τους βοηθούν να εντοπίζουν ύποπτη δραστηριότητα σε διάφορα σημεία αλληλεπίδρασης στον ιστότοπο. Γράφουν κανόνες και χρησιμοποιούν τη μηχανική μάθηση ώστε να εντοπίζουν οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά. Όταν αυτή εντοπιστεί, προσπαθούν να την καταπολεμήσουν και να την αποτρέψουν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των αποκλεισμών λογαριασμών και τη διαγραφή των ψεύτικων Likes.

Μην αγοράζετε ψεύτικα Likes που πλήττουν την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα

Το Facebook λαμβάνει υπόψη τα ποσοστά αλληλεπίδρασης μιας Σελίδας όταν αποφασίζει πότε και πού θα προβάλει τις νόμιμες διαφημίσεις και το περιεχόμενο της Σελίδας. Επομένως, οι Σελίδες με τεχνητά Likes βλάπτουν τον εαυτό τους, καθιστώντας πιο δύσκολη και δαπανηρή την προσέγγιση των ατόμων που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Πηγή: facebook.com

Ακολουθήστε μας στo Facebook, στο Instagram και στο Linkedin