You are currently viewing Η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία Datacenter στην Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία Datacenter στην Ελλάδα

GR for GRowth: Η Microsoft ανακοίνωσε την απόφασή της για τη δημιουργία Datacenter στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα την πρωτοβουλία “GR for Growth”, μία σημαντική τεχνολογική δέσμευση απέναντι στους πολίτες, τον Δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους της Ελλάδας για τεχνολογία και νέους πόρους που δημιουργούν πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Microsoft ανακοινώνει την πρόθεσή της να κατασκευάσει Datacenter στην Ελλάδα,  προσθέτοντας τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη cloud υποδομών της Μicrosoft – το μεγαλύτερο του κόσμου- διασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση σε επιχειρησιακού επιπέδου υπηρεσίες Cloud «χαμηλής καθυστέρησης».

Ταυτόχρονα, για να υποστηρίξει τους Έλληνες πολίτες στους επαγγελματικούς και αλλά και προσωπικούς τους στόχους, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκπαιδεύσει στις ψηφιακές δεξιότητες ένα ανθρώπινο δυναμικό 100.000 πολιτών μέχρι το 2025.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία Datacenter στην Ελλάδα

Προσφέροντας το Microsoft Cloud στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση ανοίγει το δρόμο σε εγχώριες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, start ups, και φορείς να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του Υπολογιστικού Νέφους, διατηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα κυβερνοασφάλειας, παραμονής των δεδομένων στη χώρα και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ο Datacenter κόμβος της Ελλάδας εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη περιοχών Cloud της Microsoft, που περιλαμβάνει 63 περιοχές, με το Microsoft Azure διαθέσιμο σε 140 χώρες και θα δώσει στις εταιρίες τοπικά πλήρη πρόσβαση στη λίστα υπηρεσιών cloud της Microsoft με αξιοπιστία:

-Microsoft Azure: Διευρυμένες υπηρεσίες Cloud που περιλαμβάνουν υπηρεσίες computing, networking, databases, analytics, AI και IoT.
-Microsoft 365: Το cloud παραγωγικότητας που περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας ενσωματωμένες σε υπηρεσίες Cloud και διαθέσιμες ως μέρος μιας ανοιχτής πλατφόρμας για εταιρικές διαδικασίες.
-Dynamics 365 and Power Platform: Η επόμενη γενιά έξυπνων εφαρμογών για επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους οργανισμούς να μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και μετασχηματίζονται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες.
-Κανονιστική συμμόρφωση, ασφάλεια και ιδιωτικότητα:  Η Microsoft διαθέτει πάνω από 90 διαπιστεύσεις και επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο στην κυβερνοασφάλεια, σε κάθε βαθμίδα του cloud. Η περιοχή Datacenter της Microsoft στην Ελλάδα θα βοηθήσει τις εταιρίες να συμμορφωθούν με τον  Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR) και θα βοηθήσει τους πελάτες να φυλάσσουν τα δεδομένα στην Ελλάδα.
-Βιώσιμη Λειτουργία: Ως μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης της Microsoft για αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030, η εταιρία θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ποσοστό 100% για τα datacenters της μέχρι το 2025.

Επισπεύδοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία

Ηγέτιδες εταιρίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ήδη το cloud της Microsoft για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους, βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους και αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μέσα από ενισχυμένη συνεργασία και υπηρεσίες ανάπτυξης cloud. 

Επιπλέον, οι υπηρεσίες cloud της Microsoft θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία νέων τρόπων, διαφύλαξης, ανάδειξης και έκφρασης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του Προγράμματος AI for Cultural Heritage, η ρεαλιστική τρισδιάσταση αποτύπωση  (3D) μνημείων και αρχαίων θα δώσει σε ανθρώπους σε όλους τον κόσμο τη δυνατότητα να τα βιώσουν όπως ήταν σχεδόν 3,000 χρόνια πριν. Tο έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Εκπαιδεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του αύριο

Ο τελευταίος πυλώνας της ανακοίνωσης είναι το πλάνο της Microsoft να επεκτείνει τις εργασιακές ευκαιρίες για τοπικούς επαγγελματίες και νέους στα επόμενα πέντε χρόνια. Η Microsoft σκοπεύει να δώσει ώθηση στις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 επαγγελματιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των φοιτητών με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Αυτός ο φιλόδοξος στόχος θα επιτευχθεί στα επόμενα πέντε χρόνια, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τριών επιπέδων που περιλαμβάνει μαθήματα δια ζώσης καθώς και ψηφιακά:

-Εκτεταμένη εκπαίδευση των πελατών και συνεργατών της Microsoft.
-Μία νέα πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων σε συνεργασία με την κυβέρνηση, καλύπτοντας τις ανάγκες εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα.
-Επέκταση και περαιτέρω επένδυση στο υπάρχον πρόγραμμα με το ReGeneration που εστιάζει σε νέους και άνεργους, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία εκπαίδευσης των LinkedIn Learning, MS Learn και GitHub.

Η πρωτοβουλία ‘’GR for Growth’’ της Microsoft αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, με την τεχνολογία να αποτελεί τον καταλύτη για την ανάπτυξη, προσφέροντας σε πολίτες και επιχειρήσεις τα εργαλεία και την εξειδίκευση για να καινοτομήσουν και να ευημερήσουν στην ψηφιακή εποχή.

Πηγή: microsoft.com/el-gr

Ακολουθήστε μας στo Facebook, στο Instagram και στο Linkedin